2011. február 18., péntek

Zabkorpás-csokoládés keksz

Hozzávalók: (kb. 70db-hoz)
  • 20dkg margarin
  • 15dkg cukor
  • 1cs. vaniliás cukor
  • 1 tojás
  • 13dkg liszt
  • 16dkg zabkorpa
  • 6dkg durvára darált étcsokoládé
  • 1 kk sütőpor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1,5 dl tejszín
A margarint először magában, majd a cukorral habosra keverjük. Azután a tojást beledolgozzuk. A lisztet, a sót, a zabkorpát, és a sütőport összekeverjük, és a margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük.
Vízbe mártott kiskanállal sütőpappírral kibélelt tepsire csak 4x4 halmocskát rakunk nehogy összeragadjon. Előmelegített sütőben (200C°) kb. 12 percig sütjük.
3 hétig is jó lesz fém dobozban.

UI:Cukrosoknak 15 dkg GLUKONON cukor helyett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése