Tésztához:
- 4 tojás(közepes méretű)
- 100g porcukor
- 1 tasak.Dr. Oetker Bourbon
- vaníliás cukor
- 100g búzaliszt
- 20g kakaó(cukrozatlan)
- 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 100g étcsokoládé
- 125ml rum
- 100g narancs vagy barack -lekvár
- 2 tasak: Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
- Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem vagy Dr. Oetker Csoki Drazsé
Elkészítés :
A tepsit(30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük majd a sütött előmelegítjük vajat az étcsokoládéval gőz fölött megolvasztjuk.A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük,majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukort,és további 2 percig keverjük.Lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához adjuk( szitáljuk) és sima tésztává keverjük.Majd a tésztát a tepsibe töltjük,a tetejét elsimítjuk és a sütő középső részébe tesszük,és megsütjük.
A megsült süteményt a sutőrácsra kitesszük és hagyjuk kihűlni.Addig az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk,majd a kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a rumot ,a a lekvárt, és a csokoládét, ezután konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük,majd a masszából diónyi golyókat formázunk, és ismételten 1 órára megint hűtőbe tesszük.
A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítást követve megolvasztjuk. A golyókat a mázba mártjuk,majd a sütőpapírra fektetjük majd még azonnal a máz megszilárdulása előtt Dr. Oetker Decor Gyönggyel vagy Dr. Oetker Csoki Drazséval Díszítjük!!
Alsó és felső sütéshez:kb:200c (előmelegítve)
Légkeveréses:kb:180c (előmelegítve)
Gáz:3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő:kb 10 perc
Tipp
Ha jól zárható dobozba tesszük egy-két hétig is eltárolható !
Jó étvágyat
Fincsi! :)
VálaszTörlés:))
VálaszTörlés