2011. február 21., hétfő

Rum-golyó

Hozzávalók: ( KB 60 darabhoz)

Tésztához:
  • 4 tojás(közepes méretű)
  • 100g porcukor
  • 1 tasak.Dr. Oetker Bourbon
  • vaníliás cukor
  • 100g búzaliszt
  • 20g kakaó(cukrozatlan)
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
  • 100g étcsokoládé
  • 125ml rum
  • 100g narancs vagy barack -lekvár
A mázhoz:
  • 2 tasak: Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
  • Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem vagy Dr. Oetker Csoki Drazsé

Elkészítés :
A tepsit(30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük majd a sütött előmelegítjük vajat az étcsokoládéval gőz fölött megolvasztjuk.A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük,majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukort,és további 2 percig keverjük.Lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához adjuk( szitáljuk) és sima tésztává keverjük.Majd a tésztát a tepsibe töltjük,a tetejét elsimítjuk és a sütő középső részébe tesszük,és megsütjük.
A megsült süteményt a sutőrácsra kitesszük és hagyjuk kihűlni.Addig az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk,majd a kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a rumot ,a a lekvárt, és a csokoládét, ezután konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük,majd a masszából diónyi golyókat formázunk, és ismételten 1 órára megint hűtőbe tesszük.
A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítást követve megolvasztjuk. A golyókat a mázba mártjuk,majd a sütőpapírra fektetjük majd még azonnal a máz megszilárdulása előtt Dr. Oetker Decor Gyönggyel vagy Dr. Oetker Csoki Drazséval Díszítjük!!


Alsó és felső sütéshez:kb:200c (előmelegítve)
Légkeveréses:kb:180c (előmelegítve)
Gáz:3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő:kb 10 perc
Tipp
Ha jól zárható dobozba tesszük egy-két hétig is eltárolható !
Jó étvágyat

2 megjegyzés: