2011. február 15., kedd

Mézes- mogyorós csillag

Hozzávalók:
  • 300 g búza liszt
  • 1 késhegynyi Dr.Oetker Sütőpor
  • 125 g lágy vaj vagy (sütő)margarin
  • 50 g barna cukor vagy nádcukor
  • 100 g méz
  • 100 g mogyorókrém
  • 50 g mogyoró(apróra törve)
  • 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó(ét)
  • és lekvár
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

A lisztet sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót is és konyhai robotgéppel. Először alacsony fokozaton majd a legmagasabb fokozaton tésztát keverünk belőle. A kikevert tésztát enyhén lisztezett munkalapon, fél cm-s vékony lappot nyújtunk belőle. Majd a tésztából a formák segítségével KB:30db nagyobb, és 30 db kisebb csillagot szaggatunk ki. A csillagokat a már előkészített tepsibe óvatosan bele fektetjük, éa a tepsit a sütőbe a középső részébe toljuk.
Sütjük!!
A megsült csillagokat, sutőrácsra téve hagyjuk kihűlni majd a lekvárral a nagyobb és egy kisebb összeragasztunk. A folyamatot ismételjük amíg kész nincs az összes, ez után a majd a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük,( megolvasztjuk) majd a csillagokat ízlés szerint díszítjük.
pl: A felső kis csillagot bevonhatjuk teljesen a mázzal, vagy épp csíkokat rajzolhatunk vele a sütire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése