2011. április 27., szerda

Vegyes vágott savanyúság


Hozzávalók: kb 1 adaghoz
( ami úgy 5 liter)
1 kg paprika,1 kg uborka,0,5 kg zöld paradicsom,0,5 hagyma,3 kg káposzta,4 dl 10% ecet, 4 ek só, 40 dkg cukor, mustármag, szemes bors, összetört babérlevél, 1 tk szalicil valamint, 1 tk kénpor.

Elkészítése nagyon egyszerű:
A káposztát, a paradicsomot,uborkát,a hagymát, és a paprikát, egy nagy edénybe összevágjuk, és utána hozzáadjuk a mustármagot,sót,az összetört babérlevelet, a cukrot, a 10%-os ecetet. Jól összekeverjük és hozzáadjuk a szalicilin-t és a kénport is.Még egyszer jól át keverjük és állni hagyjuk úgy 24 óráig. (néha keverjük át)

Másnap üvegekbe töltjük! Majd ezt követően rakjuk, száraz hűvös helyre!! Garantáltan, a család kedvenc csalamádéja lesz. =)



2 megjegyzés: