- 30 dkg meggy
- 15 dkg puha vaj
- 4 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja és annak leve
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojásfehérje
- 1 csipetnyi só
Ezenkívül:12 papír sütőforma
Elkészítése:A sütött 175c -ra előmelegítjük majd a papírformákat maffiaformákba helyezzem .Közben a meggyet megmosom, és hagyom lecsöpögni majd kimagozom.Vajat a tojássárgájával és a 15 dkg cukorral haposra kikeverem,majd a citromhéját és citromlét valamint a kimagozott meggyet is hozzákeverem.A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá kikeverem közben apránként beleszítálom a maradék cukrot is.Majd a sütőport,a keményítővel és a mandulával, valamint a lisztel összekeverem és a gyorsan a meggyes krémhez adom.A fehérjehabból két evőkanálnyit a tésztához adunk, majd a maradék habot is bele keverjük. Tésztát elosztjuk a papírformákban, és a sütőben (középen) kb:20 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése