2011. március 28., hétfő

Bableves

Szárazbab
(tarka vagy fehér-aprószemű)
0,5 kg-s csomag!
Főzés előtti este nagyobb tálba,hideg vízbe beáztatni,(megdagad, puhul)
Másnap nagy fazékba annyi vízzel,hogy épp ellepje,felforralni(kb:10 percig forrjon)
aztán azt a vizet leönteni róla.
Tiszta vízzel (meleg is lehet)bővebben felönteni és forralni (félpuha állapotig)
Közben kb:3 db répát 1 db fehérrépát megpucolunk,feldaraboljuk,megmosunk,és a félpuha babhoz hozzáadjuk.
Tovább főzni,só,kevés őrölt bors,esetleg piros arany,pirospaprika,ízesítéssel,1-2 gerezd fokhagyma is.
(pépes állapotban)
(Én szoktam bele tenni,amikor már a répa is kezd puhulni 1-2 szem krumplit is nagy kockára vágva)
Mindent puhára főzünk(bő vízben).
kb:3 evőkanálnyi(nem nagyon pubozott)
lisztből,zsíron vagy olajon híg(folyós)
rántást(világos) készíteni és forrásban lévő levesbe lassan bele csorgatni folyamatosan elkeverve.
Petrezselyem zölddel jól megszórni és még 5 percig forralás és készen is van.
Ha a bableveshez csülköt teszünk vágd legalább két felé, és a beáztatott babbal kezd főzni.Tehát az első 10 perces forralással a füstölt levét is leöntöd.
Aztán minden a fenti leírtak szerint.

Ezt a bableves nálunk mindenki nagyon szereti a receptet még anyukám írta le nekünk, hogy 1 meglegyen én meg le írom hogy ne is tűnjön el. :))

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés