2011. március 1., kedd

Mogyoróvajas-csokoládékocka

Hozzávalók: (kb: úgy 30 darabhoz!!)
  • 35 dkg fehér csokoládé
  • 14 dkg mogyoróvaj
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj és egy kévés a tepsi kikenéséhez
  • kb úgy 30 darabhoz!!
Elkészítése:
Egy 20x30cm-es,lapos sütőformát kivajazunk és az aljára meg az oldalára sütőpapírt teszünk úgy hogy kb: 5cm túllógjon.A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük és, gőzfürdő fölött megolvasztjuk,majd simára keverjük.A tálat a gőzről levesszük,és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk ez után hozzáadjuk a mogyoróvajat és jól összekeverjük, majd félre tesszük.A vizet lassú tűzön forralni hagyjuk.Közben a hőálló tálat kimossuk, és az étcsokoládét beletördeljük,a vajat is belerakjuk.A forró víz fölé állítjuk,és addig kevergetjük,amíg sima nem lesz.5 percig hűlni hagyjuk.pont mint a fehér csokoládénál.Miután kihűlt a fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva a már előkészített sütőformába kanalazzuk.A formát megrázogatjuk,hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.Márvány hatású felületet kapunk, ha egy tűvel vagy egy pálcikával a keveréket megbolygatjuk.Szobahőmérsékleten kb:2 órán át állni hagyjuk,amíg meg nem dermed.Tálalás előtt kockákra
vágjuk.
Jó étvágyat hozzá!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése