Töltelékhez:3 dl tejszínhab, 1-2 kk porcukor,
Díszítés:fahéj,
Kellékek:sütőpapír,
Elkészítése:
MAJD EZ UTÁN!!
1.A torta rétegeinek elkészítésével kezdjük.A mogyorót ledaráljuk,vagy apró darabokra(de NEM túl finomra) vagdossuk.
a vajat vagy a margarint lefedett edényben mikróban legmagasabb fokozaton felolvasztjuk.Az őrölt mogyorót a cukorral, a zabliszttel és a vajjal vagy is a margarinnal összekeverjük.Három sütőpapírral tányér segítségével egy-egy kb: 20 cm-s átmerőjű kört rajzolunk.A mogyoró masszát három egyenlő részre elosztjuk,majd a körökre tesszük és vékonyra elegyengetjük.
a vajat vagy a margarint lefedett edényben mikróban legmagasabb fokozaton felolvasztjuk.Az őrölt mogyorót a cukorral, a zabliszttel és a vajjal vagy is a margarinnal összekeverjük.Három sütőpapírral tányér segítségével egy-egy kb: 20 cm-s átmerőjű kört rajzolunk.A mogyoró masszát három egyenlő részre elosztjuk,majd a körökre tesszük és vékonyra elegyengetjük.
A torta rétegeket mikróban közepes fokozaton egyenként kb: 5 percig sütjük.
A tölteléket elkészítése:
A tejszínhabot kemény habbá verjük, a fahéjjal és a cukorral ízesítjük ez után a rétegeket a habbal megtöltjük,majd a torta tetejére is tejszínhabot simítunk. Díszítésnek egy kevéss fahéjjal megszórjuk
Azonnal tálaljuk!!
Tipp!A ropogós tésztarétegeket mással is megtölthetjük,amit éppen a kamrában találunk,például:lekvár,vagy pudinggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése