2011. március 1., kedd

Villámgyors torta

Hozzávalók:8 szelethez!15 dkg mogyoró, 12,5 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 15 dkg zabliszt,
Töltelékhez:3 dl tejszínhab, 1-2 kk porcukor,
Díszítés:
fahéj,
Kellékek:
sütőpapír,

Elkészítése:
1.A torta rétegeinek elkészítésével kezdjük.A mogyorót ledaráljuk,vagy apró darabokra(de NEM túl finomra) vagdossuk.
a vajat vagy a margarint lefedett edényben mikróban legmagasabb fokozaton felolvasztjuk.Az őrölt mogyorót a cukorral, a zabliszttel és a vajjal vagy is a margarinnal összekeverjük.Három sütőpapírral tányér segítségével egy-egy kb: 20 cm-s átmerőjű kört rajzolunk.A mogyoró masszát három egyenlő részre elosztjuk,majd a körökre tesszük és vékonyra elegyengetjük.
MAJD EZ UTÁN!!
A torta rétegeket mikróban közepes fokozaton egyenként kb: 5 percig sütjük.
A tölteléket elkészítése:
A tejszínhabot kemény habbá verjük, a fahéjjal és a cukorral ízesítjük ez után a rétegeket a habbal megtöltjük,majd a torta tetejére is tejszínhabot simítunk. Díszítésnek egy kevéss fahéjjal megszórjuk
Azonnal tálaljuk!!
Tipp!
A ropogós tésztarétegeket mással is megtölthetjük,amit éppen a kamrában találunk,például:lekvár,vagy pudinggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése