2011. március 7., hétfő

Cukormázas sütemény

Hozzávalók, úgy 28 db-hoz:
  • 10 dkg kockákra vágott vaj vagy margarin + egy kevés a tepsi kikenéséhez
  • 15 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kk vanília-vagy mandulaeszencia
Díszítés:
  • 10 dkg porcukor
  • néhány csepp rózsaszín ételízesítő
  • színes apró cukorgolyók vagy tortadara
Elkészítése:
A sütőt 180c-ra előmelegítjük,majd két tepsit kivajazunk.A margarint a kétféle liszttel jól összedolgozzuk, addig gyúrjuk amíg morzsás nem lesz. Belekeverjük a porcukrot, a vaníliát és a mandulaeszenciát, és kemény tésztát készítünk belőle.A tésztát 5mm vastagra kinyújtott,majd kis formákat szaggatunk ki belőle.(pl: csillagot vagy szív alakú formára, esetleg gömböket) A kis süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 10- 15 perc alatt készre sütjük vagyis amíg aranybarna nem lesz. Majd ha már készen van kiemeljük, egy vasrácsra vagy egy ennek megfelelő helyre rakjuk és hagyjuk kihűlni.Közben a porcukrot 2 kiskanál vízzel összekeverjük, hogy jó sűrű, nehezen folyós mázat kapjunk majd elfelezzük és az egyik felét az ételszínezővel rózsaszínűvé festjük.Minden sütire cseppéktetűnk belőle egy keveset, majd a tetejére színes apró cukorkákat szórunk.Végül tortadarával is meghintjük.
Légmentesen zárható edényben tároljuk!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése