2011. március 1., kedd

Túrótorta


Hozzávalók

50 dkg tehéntúró,4 tojás,15 dkg porcukor,2 evőkanál zselatin,Kis citromlé,1 citrom reszelt héja,10 dkg mazsola,Kis meggybefőtt,2dl tejszín.

Elkészítése:

A tojások sárgáit a cukorral és 2 evőkanál vízzel elkeverjük, és gőz főlőtt addig tartjuk kevergetve, míg át nem melegszik.Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, belekeverjük az áttört túróba, a citromlevet és – héjét.Hozzátesszük a kicsit, felfőzött mazsolát, s végül a tojások felvert habját.Simára keverjük, majd formába öntjük / kuglófsütő /, és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.Tálalás előtt pár másodpercre meleg vízbe állítjuk, és kiborítjuk.Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Ezt a receptet még word-n írtam le de gondoltam átmásolom ide itt semmiféleképp nem tűnik el.

2 megjegyzés: