- 500 g cseresznye
- 750 g sovány tehéntúró
- 1/8 l tej
- 1 csomag pudingpor
- vanília
- 1 evőkanál finomra reszelt
- citromhéj
- 3 evőkanál citromlé
- 2 tojás
- 1 evőkanál vaj
- 50 g mazsola
- kevés liszt
- 125 g cukor
Megmossuk a cseresznyét megszárítjuk és kimagozzuk.A túrót,tejet,pudingport,vaníliás cukrot,citromhéját,citromlevét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és simára (krémé verjük).
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk,majd összekeverjük a mazsolát és a lisztet.A tojásfehérjét habbá verjük,cukrot adunk hozzá, és tovább verjük,amíg a hab egészen kemény nem lesz. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, majd beleöntjük a tortaformába és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát az előmelegített sütőben megsütjük,és miután már kész van a formában hagyjuk kihűlni.
Mi illik hozzá??
Tejszínhab a díszítéshez,esetleg egy kis narancslikőr.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése