2011. március 1., kedd

Cseresznyés túrótorta

Hozzávalók: (12 személyre)
  • 500 g cseresznye
  • 750 g sovány tehéntúró
  • 1/8 l tej
  • 1 csomag pudingpor
  • vanília
  • 1 evőkanál finomra reszelt
  • citromhéj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 g mazsola
  • kevés liszt
  • 125 g cukor
Elkészítése:
Megmossuk a cseresznyét megszárítjuk és kimagozzuk.A túrót,tejet,pudingport,vaníliás cukrot,citromhéját,citromlevét és a két tojássárgáját egy tálba tesszük, és simára (krémé verjük).
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk,majd összekeverjük a mazsolát és a lisztet.A tojásfehérjét habbá verjük,cukrot adunk hozzá, és tovább verjük,amíg a hab egészen kemény nem lesz. A mazsolát és a tojásfehérjét a túrókrémbe keverjük, majd beleöntjük a tortaformába és elsimítjuk. Cseresznyét teszünk a tetejére.
A tortát az előmelegített sütőben megsütjük,és miután már kész van a formában hagyjuk kihűlni.

Mi illik hozzá??
Tejszínhab a díszítéshez,esetleg egy kis narancslikőr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése