2011. március 1., kedd

Áfonyás kocka

Hozzávalók: ( 20 db-hoz)
15 dkg vaj
vagy margarin
3 tojás
20 dkg kristálycukor
20 dkg rétesliszt
1 ek sütőpor
2dl tejföl
kb:25 dkg friss mélyhűtött áfonya

Elkészítése:
A sütött 200c-ra előmelegítjük, majd a vajat vagy a margarint egy serpenyőben vagy mikróban (sütőben felolvasztjuk.) Majd hűlni hagyjuk.
A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel habosra keverjük,majd a lisztet és a sütőport összedolgozzuk.A tejfölt, a sütőport, lisztet mag a cukrot a tojáshoz adjuk, és jól összekeverjük.Egy kics úgy kb:20x 30 cm-s tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a kidolkozott tésztát beleöntjuk.Az áfonyát rászórjuk,és a sütőbe rakjuk. kb:20 percig sütjük.
Végül, a sütőpapír segítségével kiemeljük majd egy rácsra tesszük,és hagyjuk kihűlni.Sütőpapírt eltávolítjuk,és a süteményt kb:20 kockára vágjuk.
Tálalás előtt porcukorral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése