2011. február 9., szerda

Mogyorós-Mandulás szelet

A tésztához:
  • 30 dkg finom liszt
  • 13 dkg hideg vaj vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
Töltelékhez:
  • 20 dkg aprított mandula
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 6-7 evőkanál sárgabarack lekvár
Ezenkívül:
  • zsiradék a tepsihez
A lisztet a gyúródeszkára halmozzuk fel, a vajat kis darabokra vágjuk majd rá tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot is rá szórjuk.A sütőport és a tojásokat hozzáadjuk, és egy késsel az egészet morzsásra aprítjuk. Ez után kézzel gyorsan szilárd omlós tésztát gyúrunk belőle,majd 30 percre hűtőbe tesszük.A töltelékhez a vajat gyenge tűzőn megolvasztjuk, a cukrot belekeverjük majd a mogyorót és a mandulát, a vaníliás cukrot és a 4 evőkanál vizet is hozzáadjuk kevergetve gyenge tűzőn forrni hagyjuk. A sütőt 175 c -ra vagy ( legkevesebb 160 c.ra ) előmelegítjük, a tepsit kikenjük. Az omlós tésztát a tepsin vékonyra kinyújtjuk, sárgabaracklekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a mogyorós-mandulás krémet. A süteményt sütőben (középen) 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 12-16 négyzetre szeleteljük, és ezeket átlósan felvágjuk.
Elkészítési idő: 45 perc Hűtés: 30 perc
Sütési idő
: 35 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése