- 6 Személyre
- 25dkg vajas keksz
- 12,5dkg olvasztott vaj
- 75dkg tehéntúró
- 12dkg porcukor
- 1dl citromlé
- 3 tojás
- mentalevél a díszítéshez
- porcukor a díszítéshez
Citrommártás:
- 10dkg porcukor borítja.
- 20dkg sűrített tej
- 1 citrom leve és a lereszelt héja
Elkészítése:
Először az alapot készítjük el.A kekszet finomra törjük, az olvasztott vajjal összedolgozzuk,majd egy 22cm átmérőjű tortaforma aljába és az oldalára tapasztjuk.
Egy kanál hátuljával jól hozzányomkodjuk, és 30
percre a hűtőbe tesszük.
A sütőt 180c-ra előmelegítjük.
A túrót burgonyanyomon áttöröljük,a cukrot hozzáadjuk, és simára keverjük. A citromlevét beleöntjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.Alaposan
kikeverjük.A túrókrémet a tésztával bélelt formába simítjuk, és egy óráig sütjük. A tortát szobahőmérsékleten hűlni hadújuk,
majd három órára a hűtőszekrénybe tesszük.A citrommártáshoz a cukrot és a sűrített tejet
egy edénybe öntjük, és addig keverjük,amíg a cukor el nem olvad. Ekkora citrom levét és a héját hozzáadjuk.
A túrótortát óvatosan tálra emeljük, és a citrommártással leöntjük.A tetejére porcukrot szórunk,
és mentalevéllel díszítjük. Azonnal tálalható!!
TIPP:
A citrom-és más citrusfélék szobahőmérsékleten több
levet eresztenek. Egy órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből!
A robogós, omlós tésztát könnyű, zamatos túrókrém borítja. Érdemes kipróbálni, hiszen nem bonyolult,és biztos nagy sikere lesz!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése