2011. február 18., péntek

Pillangós muffin

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 10dkg lágy vaj vagy épp margarin
  • 10dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 10dkg rétesliszt
  • 1kk sütőpor
  • 1kk vaníliaaroma
Krémhez:
  • 10dkg puha vaj
  • 22dkg átszitált
  • porcukor,és még egy kevés a megszóráshoz
  • 1/2kk vaníliaaroma


Elkészítése:
A sütőt 200c-ra előmelegítjük. Egy muffinsütő mélyedéseit muffinpapírral kibéleljük.Majd a tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba töltjük,és kézi mixerrel vagy fakanállal összedolgozzuk és úgy kb. 2 perc alatt simára keverjük.
A keverékkel minden egyes muffin formába félig töltünk,és a sütőbe rakjuk majd 15 percig sütjük,vagy amíg a tészta meg nem emelkedik vagyis aranybarna nem lesz.A formából kivesszük,de apapírt még rajta hagyjuk,és a rácsra tesszük majd várunk míg ki nem hűl.
Addig elkészítjük a krémet:
A vajat a porcukorral és a vaníliaaromával alaposan összedolgozzuk,a muffinok közepébe egy kiskanállal mélyedést alakítunk ki.Majd a kivájt tésztát lepkeszárnyszerű darabokra formáljuk vagyis szabjuk.A kis sütemények üregét a krémmel megtöltjük,és a "Szárnyakat" rátűzzük.Tálalás előtt egy kis porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyaz hozzá!

"Ezek a vajkrémmel töltött süteményeket könnyű elkészíteni,a kis pillangószárnyak" pedig nagyon mutatósak."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése