2011. február 18., péntek

Mandulás- almagombóc

Ezek az almagombócok olyan étvágygerjesztőek, hogy az ember egyből kedvet támad elkészíteni. Elég csak egy szempillantást venni a Hozzávalókra, és megállapítottjuk, hogy a konyhába mindez megtalálható.:)
Nos munkára fel!!
Hozzávalók 4 személy részére:
500g alma
50gdarált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéja
2 tojássárgája
1 tojás
100g cukor
egy csipet só
50g olvasztott vaj
250g liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
Ezen kívül:
1 csésze zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
egy kis porcukor
Elkészítése:
Az almát megmossuk és megszabadítjuk a héjától,majd négybe vágjuk eltávolítjuk a csutkáját és kis kockákra aprítjuk.A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Hideg vizes kézzel 3 cm átmerőjű gombócokat formálunk a tésztából.egy széles lábasba kb: 6cm vizet forralunk.
A gombócokat egyenként a vízbe helyezzük, és puhára főzzük.Szűrővel kiemeljük őket, és egy rácsra rakjuk.Zsemlemorzsát és a cukrot megpirítjuk,majd megforgatjuk benne a gombócokat. Porcukort szórunk a tetejére.
Elkészítési idő: 20 perc
párolás: 25 perc gyenge tűzőn
A gombócokat zsemlemorzsa nélkül le is fagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható:3 hónapig

Mi illik hozzá?
"Öntettet készíthetünk hozzá málnalekvárból. A lekvárt almalével, és citrommal simára keverjük el."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése