2011. február 10., csütörtök

Aranygaluska (Anitól)

Hozzávalók:
  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6dkg zsír
  • vaj,vagy margarin
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
Hintéshez:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
Az élesztőt 1 dl tejjel, 1/2dkg cukorral felfuttatjuk majd a többi hozzávalót a kelesztőben összedolgozzuk,végül a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk a masszához.
Jól összekeverjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúrólapon kinyújtjuk,apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott tepsibe helyezzük, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.Minden sor tésztát meghintünk bőven, diós-cukorral.Egy kis ideig még kelesztjük,aztán lassú tűzön megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése