2011. február 16., szerda

Hógolyó-torta

Hozzávalók:
  • 1 doboz Dr, Oetker Brownies alappor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 100 g lágy margarin
  • 50 ml víz
Töltelékhez:
  • 5 evőkanál barack, vagy narancslekvár
Krémhez:
  • 200 ml hideg tejhabtejszín
  • 1 tasak Dr, Oetker Bourbon vaníliás cukor
  • 1 tasak Dr, Oetker Habfixáló
  • 200 g mascarpone
Díszítéshez:
  • 1 tasak Dr, Oetker tortabevonó ( ét, prémium)
Elkészítése:
A kapcsos sütőformát kivajazzuk a lehetőség szerint a forma (24 cm átmerőjű) legyen majd sütőpapírral kibéleljük,sütőt előmelegítjük.A sütemény tésztáját a dobozon lévő használati útmutató alapján elkészítjük, majd bele öntjük a már sütőpapírra kibélelt formába.Majd a tetejét a dobozban talált csokoládéval megszórjuk. Ezután a formát a sütő középső részébe helyezzük.
Sütjük!!
Miután a süti megsült, sütőrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni majd vízszintesen kettévágjuk az alját egy tortatálra helyezzük, ,majd megkenjük lekvárral, végül a másik tortalapot ráhelyezzük. A tejszínt a Bourbon vaníliás cukorral,a habfixálóval kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük a mascarponét is. Krém felét habzsákba töltjük, és félre tesszük majd a másik felével bevonjuk a torta oldalát és a tetejét.
Végül a torta tetejére a félretett krémből habrózsákat nyomunk. A tortabevonót a tasakon feltüntettet használati utasítás szerint készítsük el.( olvasszuk meg) egy sütőpapírra öntsük ki,tetejét simítsuk el,majd hagyjuk megdermedni végül a megszilárdult mázból,négyzetlapokat vágjunk,majd díszítjük a torta oldalát vele.

1 megjegyzés: