2011. február 15., kedd

Gyümölcs torta

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 kk zsír (a forma kikenéséhez)
  • 1cs pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 2 kanál cukor
  • ( évszaknak megfelelő) gyümölcs
  • és gyümölcskocsonya
Elkészítése:
Habbá verjük a tojások fehérjét,majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva tovább verjük.Óvatosan nehogy a hab összetörjön, közzé keverjük a lisztet,végül a megolvasztott,de nem meleg margarint. A kizsírozott tortaformába öntjük, és közepes tűzön aranysárgára sütjük.A kisült tésztát, egy torta tálra borítva hagyjuk kihűlni közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a gyümölcshöz illő,ízű pudingot, majd langyos állapotában a kihűlt tésztára öntjük. Ezután megrakjuk gyümölccsel, és végezetül leöntjük gyümölcskocsonyával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése