2011. október 6., csütörtök

Pecsenyeliba Vörösborban.

Hozzávalók : egy egész pecsenyeliba vagy a hízott liba, nyúzott combjai és melle, 15 dkg zsír s szerecsendió, egy púpozott kávéskanál borókabogyó, ugyanannyi majoránna,, egy nagy gyömbérgyökér, egy csapott evőkanál bazsalikom, egy mokkás kanál csombor, egy csapott mokkáskanál fűszerkömény, ugyanannyi fekete és fehétbors, egy kávéskanál szegfűbors, 3 dl fanyar vörös-bor, két fej vöröshagyma, két gerezd fokhagyma, két tojás, másfél evőkanál paradicsompüré, 2 dkg édes, 1 dkg félédes, és 1/2 dkg csípős pirospaprika.
Készítés : A cikkre vágott hagymát pirítsuk egészen világosra a zsíron, pirítsuk benne a húst, tegyük bele a pirospaprikát, a megőrölt fűszereket, a paradicsompürét, és sózzuk meg, majd öntsük le a vörös-borral. Kuktában 35-40 percig főzzük. (Ha pecsenyelibából készítjük, 25- 30 perc is elég.) Ha nem kuktában főzzük, nagyon lassú tűzön pároljuk, és az elpárolgott bort töltsük mindig utána. Miután megpuhult, zsírjára sütjük, beleütjük a tojásokat, és még 2 percig főzzük.
Tálalás: a tál egyik oldalára a kötetet a másik oldalára pedig a húst halmozzuk fel, öntsük le a levével, és rakjuk körül savanyúsággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése