2011. október 25., kedd

Harcsaleves

Hozzávalók:1,4 kg harcsa, 5dkg vaj, 2 dkg liszt, 5 tojássárgája, 0,5 liter fehérbor, 1/2 csomó petrezselyemzöldje, 10 dkg vöröshagyma,só.
A megtisztított, megmosott, harcsának levágjuk a fejét és a farkát.A gerinccsontról levágjuk a színhúst,majd adagokra szeljük és besózzuk.A megtisztított,felaprított hagymát megpirítjuk kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel a vajon.Hozzáadjuk a harcsa fejét és a farkát, kevés bort öntünk alá, és 30 percig pároljuk.A azután leszűrjük,és a levest visszatesszük a tűzre.Beletesszük a harcsaszeleteket,hozzáadjuk a maradék bort, és adunk hozzá még egy kevéske vizet is.Egészen forralásig hagyjuk a tűzön, majd levesszük, és belekeverjük a liszttel elhabart tojássárgákat. Visszatesszük a tűzre, és felmelegítjük. Forrón tálaljuk.
Keménytojás-szeletekkel díszíthetjük, és vajon párolt kétszersültet kínálhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 70 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése