2011. október 8., szombat

Sárgarépa főzelék

Hozzávaló: 1 kg sárgarépa, kis vöröshagyma, petrezselyem zöldje, só, cukor, 4 dkg zsír, 2dkg liszt, 1/2 dl tej,
Lábasba tesszük a zsírt,az elvágott zöldpetrezselymet és a kávéskanál reszelt hagymát, valamint a megtisztított és gyufaszál nagyságúra vágott sárgarépát, kevés sót és annyi vizet, amennyi éppen elfedi.Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.Ha puha, lelisztezzük és vizes tejjel feleresztjük.

2 megjegyzés:

  1. Ebből a főzelékből, a nagyobbik lányom kiskorában annyit evett hogy szinte sárga lett a bőre! Nem akarta elfogadni a krumplit, szüleim kertjében jó volt a sárgarépa termés így adódott hogy mit főzzek!:-)) Lehet hogy ezért nem szereti most felnőtt fejjel semmilyen formában a sárgarépát?:-))

    VálaszTörlés
  2. =), igen ez általában így szokott lenni.Én amikor még gyerek voltam imádtam a gombát,és a halat is de ma már nem.

    VálaszTörlés