2011. október 24., hétfő

Rizses-gombás zúza

Hozzávalók: 1/2 kg zúza, 20 dkg rizs, 5 dkg sajt, 10 dkg gomba, egy közepes fej vöröshagyma, 1 nagy petrezselyem zöld, 1 fél szerecsendió, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ugyanannyi fehér bors, valamint 10 dkg zsír,
Fogjunk is hozzá.
A zsíron üvegesre párolom a vöröshagymát,rá teszem a már előre hosszúkásra felvágott zúzát és a negyedekre vágott gombát.Megpároljuk, és hozzáadjuk a rizsfőzéséhez szükséges vízmennyiséget
(a rizs térfogatának a 2x-t),és még egy dl-t párolgásra, beletesszük a törött feketeborst,valamint a reszelt szerecsendiót, és kuktában 18 percig főzzük. Levesszük a kukta tetejét, és hozzáadjuk a megmosott rizst, és összekeverjük,megsózzuk és még további 12 percig főzzük.Jénai tálba tesszük a rizses-zúzát,tetejét megszorjuk törött fehérborssal,valamint reszelt sajttal,3-4 percre a már elmelegíttet forró sütőbe tesszük.Pontosabban addig hagyjuk ott /amíg a reszelt sajt meg olvad a tetején./Majd rakunk köré céklát és tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése