2011. október 24., hétfő

Karácsonyi teacukor.

Úgy gondolom ennek a receptnek is itt a helye szóval átmásolom ide a másik blogomból. többi recept között főleg, hogy 2 hónap és itt a karácsony.
A kép karácsony környékén készült.
tavaly!!
Hozzávalók:100g porcukor,1db Dr.Oetker Bourbon Vaníliarúd,kb:4 teáskanál víz
Elkészítés:
Egy tálcára sütőpapírt teszünk.A cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét egy keverőedénybe tesszük.Hozzáadunk:
kb. 4 teáskanál vizet,és jól elkeverjük úgy,hogy sima,sűrű masszát kapjunk.A masszát a sütőpapírra töltjük(kb.1cm magasságú legyen),és egy kanál segítségével jól megnyomkodjuk.
Különböző kiszúróformákkal karácsonyi motívumokat szaggatunk.
FONTOS:
Lehetőség szerint lekerekített
formákat használjunk,a helyes formákból
később nehéz eltávolítani a masszát.
A szaggatás során kicsit mozgassuk meg
a kiszúróformát.
Ne emeljük fel rögtön,hanem óvatosan távolítsuk el belőle a kiszúrt motívumokat.Mindig tiszta kiszúróformával dolgozzunk tovább.A motívumokat legalább 4 napig hagyjuk száradni.
Elkészítési idő:
kb.8-10 perc!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése