2011. október 27., csütörtök

Borjú Télikabátban

Hozzávalók: 60 dkg borjúdió, 10 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só. A tésztához: 20 dkg liszt, 2 tojás, só, 20 dkg margarin, 8 dkg vöröshagyma, 1/2 csomag sütőpor, 1 dl tej.
A már előkészített húst bedörzsöljük sóval, fokhagymával és borssal, majd forró vajon körbe sütjük.Kevés vizet öntünk alá, az edényt lefedjük, és puhára pároljuk. Közben elkészítjük a tésztát: a sütőporral elkevert lisztet összegyúrjuk a margarinnal, 1 tojással, kevés sóval és annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.Amíg a tésztát pihentetjük, a hús sütése után visszamaradt vajon sárgára pirítjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát.A tésztát lisztezett deszkán épp akkorára nyújtjuk, hogy a húst belecsomagolhassuk.A tészta egyik felére rátesszük a kihűt sült húst, rárakjuk a pirított hagymát, majd ráhajtjuk a tészta üresen maradt részét.A tészta két oldalán a tésztát jól összenyomkodjuk. Tepsibe tesszük,a tetejét megkenjük tojássárgájával, és az előmelegített sütőbe toljuk, közepes tűznél úgy 35 percig sütjük. húst
Melegen, hidegen is tálalhatjuk, salátával.Elkészítési idő: két óra, harminc perc.Borjúdió helyett főtt sonkával, de akár pulykával is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése