2011. szeptember 27., kedd

Csalamádé, vagyes savanyúság

Hozzávaló:
1 kg paprika,1 kg káposzta,1kg uborka, 1 kg zöld paprika,1kg vöröshagyma, 0.5 répa reszelve.
Szeletelve!Az összetevőket izlés szerint lehet változtatni.
Majd 12 órán át a következő,
hozzávalókkal:
2 dl 20% -s ecet,12 dkg só, 45 dkg cukor, 1 kávéskanál szalicil, 1 kávéskanál borkán,8-10 szem bors, 4-5 db babérlevél,mustármag, köménymag, koriander tetszés szerint.Üvegbe rakni, és lehűteni.Nem kell dunsztolni!

2 megjegyzés:

  1. Majdnem ugyanígy rakom be, csak 5-10X-es mennyiségben már 30 éve- mi nagyon szeretjük! Nemcsak finom, de tele van vitaminnal! borkén nálam nincs a receptben, csak kevés szalicil.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vicuska!
      Hűű az jó sok savanyúság, de gondolom hamar el is fogy. =)

      Törlés