2011. szeptember 27., kedd

Finom salátavacsora

Hozzávalók:50 dkg kínai kel,1 fej saláta, 25 dkg ribizli, 15 dkg gépsonka vagy sovány füstölt hús, 2dl kefir, 1 kis tubus majonéz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem-zöld, 1 csomó zöldhagyma, 10 dkg Lajta sajt, 2 evőkanál gyümölcsszörp,1 teáskanál mustár, fél citrom leve, só, bors,
Elkészítse!
Megmossuk, papírtörülközőn leszárítjuk, majd nagyon vékony laskákra vágjuk a kínai kelt és a salátát.Külön tálba téve a kínai kelt, megsózzuk,félretesszük. A ribizlit megmossuk és leszemezzük, vékony karikára vágjuk a zöldhagymát és csíkokra a sonkát.Mély tálban összekeverjük a salátát, a kelt,a sonkát,a ribizlit,a hagymát, és a reszelt sajtot.A majonézhez adjuk a kefirt,a mustárt, a zúzott és egy evőkanál vízben áztatott fokhagyma leszűrt levét,a gyümölcsszörpöt, a citromlevet,meg a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet. Meghintjük borssal,alaposan összekeverjük, és a kelre öntjük. Néhányszor átforgatjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük és másfél órát hűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése