2011. szeptember 20., kedd

Grillezett steak-Ananásszal

Hozzávalók, 4 adaghoz.: 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy zöldpaprika, 4 szelet bélszín (összesen kb úgy. 75dkg), 2 ek olaj, 1 csipet kissé csípős pirospaprika, és 1friss ananász, valamint: só, őrölt bors,
Elkészítés.:
A meghámozott vöröshagymát 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk majd a paprikát is megmossuk és úgy 2-3 cm-s csíkokra aprítjuk.A húst megmossuk folyó víz alatt, majd egy papírtörlővel leitatjuk,az 1 evőkanál olajat,1 csipet pirospaprikával összekeverünk és a paprikát és a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vele.Majd lefedve hideg helyre tesszük.Közben az ananász tetejét levágjuk, és a héját egy éles késsel vastagon meghámozzuk,majd a fekete szemeket a késhegyével kivájjuk.A gyümölcsöt ez után úgy 1 cm vastag szeletekre végjük
a végén a torzát eltávolítjuk.
Végül az elektromos vagy a sütőben levő grillt előmelegítjük. A hússzeleteket az ananásszal,a vöröshagymával és a paprika darabokkal a sütő grillrácsára fektetjük, és úgy kb:5-6 percig sütjük. Közben 1x meg kell forgatni.A kész húst megsózzuk és megborsozzuk.Zöld-fűszeres sült burgonyával tálaljuk. Esetleg még egy kis salátát is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése