2011. szeptember 15., csütörtök

Párolt marhafelsál-paradicsommártással


Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg marhafelsál,1 evőkanál kissé csípős mustár, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fekete bors, 4 evőkanál olaj, 1/4 l száraz vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 1 fokhagymagerezd, 1 sárgarépa, 750 g paradicsom, 1 evőkanál ketchup.
Elkészítése:
A húst a mustártól,sóból, és a borsból készített öntettel bedörzsöljük majd az olajat egy serpenyőben felforraljuk és a hús mindkét oldalát barnára piritjük. A vörösbort ráöntjük,és fedő alatt gyenge tűzön pároljuk. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.A sárgarépát megszitáltjuk, és a húsléhez adjuk majd tovább pároljuk. Paradicsom csumáját kivágjuk,először forró,majd hideg vízbe tesszük és a héját lehúzzuk, négy felé vágjuk és felaprítjuk. Az utolsó 10 percben együtt pároljuk a hússal. Ketchupot is hozzákeverjük és izésítjük.
Mi illik hozzá?
Széles metélt, vagy zöldségek, édeskömény tejfölvajjal elkészíteni.
Nagyon finom!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése