2011. szeptember 22., csütörtök

Citromos sütemény / Delizie al limone /

Hozzávalók!
Tésztához:
2 tojás, 5 dkg cukor, 2.5 dl tejszín, 14 dkg finomliszt, 3 vagy 4 evőkanál limoncello
(olasz citromlikőr)
Töltelékhez:
2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1/2 kezeletlen(zöld) citrom levágott héja, 1 púpozott evőkanál finom liszt,2.5 dl tejszín, 3-4 evőkanál limoncello,
Ezenkívül:
sütőpapír a tepsihez, vékony csíkokra vágott citromhéj, és esetleg citromlevél a díszítéshez,!
Elkészítés!
Először is a sütött 180°c-ra előmelegítjük, ezután a tepsit kibéleljük sütőpapírral.A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük ha ezzel készen vagyunk a tejszínt kemény habbá verjük. A lisztet kanalanként a tojáskrémhez keverjük és apránként beleforgatjuk a tejszínhabot. A tésztát habzsákba töltjük, és kb: 21 halmocskát nyomunk belőle a tepsire egymástól 2-3 cm távolságra. A sütőbe tesszük a középső rácsra, és kb: 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a tojásokat a cukorral, a citromhéjával összekeverjük. A lisztet is hozzáadjuk és tovább keverjük, és apránként a tejet is beleöntjük.
Az így kapott krémet egy lábasba tesszük, és gyenge tűzőn állandó keverés mellett (mindig ugyanabban az irányba) addig keverjük, amíg a krém be nem sűrűsödik.Ne forraljuk!!!A krémet hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a limoncellót, és eltávolítjuk a citromhéját.A tejszínt felverjük, és óvatosan belekeverjük.A megsült és már kihűlt süteményeket meglocsoljuk limoncellóval, egy darabot krémmel megkenünk, és ráteszünk egy másikat. Annak tetejét is megkenjük, és rátesszük a harmadikat. Ezen a módon az összes süteményt hármasával összeragasztjuk, tálra tesszük,és a maradék krémmel leöntjük. Vékony csíkokra vágott citromhéjjal, és citromlevelekkel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése