Hozzávalók: 4-6 evőkanál olvasztott vaj, 7,5dkg Amoretti ( mandulás keksz), 2 evőkanál cukor, 6 lap fehér zselatin, 50 dkg tejszínes krémsajt, 15 dkg joghurt, 12,5 dkg porcukor, 1 tasak Amoretto keserű-mandula-aroma, 4 evőkanál citromlé, 2,5 dl tejszín, 2 doboz konzerv mandarin,
( egyenként 17,5 dkg lecsepegtetve)
4 dkg aprított pisztácia, 1 csomag színtelen tortazselé,ezenkívül még kell: frissentartó fólia, és a vaj a formához.
Készítés:Formát a fissentartó fóliával, átfedéssel kibéleljük és az alját vékonyan kivajazzuk.A kekszet finomra reszeljük, és elkeverjük a cukorral, vajjal majd egyenletesen a forma aljába nyomkodjuk ez után a hűtőbe tesszük. Zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk a krémsajtot simára keverjük a joghurttal,a porcukorral,a mandula-aromával, és a citromlével. A zselatint jól kinyomkodjuk, és kis lángon feloldjuk majd a már kihűlt de még folyékony zselatint elkeverjük a krémsajttal. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk jól összedolgozzuk. A mandarint megmossuk és jól lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.A krémnek nem egészen a felét egyenletesen a tortalapra öntjük.Rátesszük a mandarin felét,és leborítjuk a krémmel. A maradék mandarint elosztjuk a tortan, és egy kis pisztáciával díszítjük. 6 órára a hűtőbe tesszük, majd az idő leteltével a fólia segítségével kiemeljük a formából.A Torta oldalát megszórjuk a maradék pisztáciával.Ezután a tortazselatint a csomagoláson lévő utasítás alapján 2,5 dl mandarinlével elkészítjük, és bevonjuk vele a mandarint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése