2011. július 13., szerda

Töltött karalábé

Hozzávalók: 12 karalábé, 25 dkg borjú, vagy sertés hús, 10 dkg rizs, zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, só, 1 tojás, 6 dkg zsír, valamint 5 dkg liszt.
A gyenge karalábét erre való vájóval vagy kis kanállal óvatosan kiürítjük de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlságosan vékony.A töltelékhez: a rizst félig megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, és a tojást ízlés szerint ízesítjük.Ezután megtöltjük a karalábékat és ha van, tűzálló tálban készítjük el. Karalábé kivájt részét elvagdossuk és mellé tesszük.Az egészre annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje.Hozzátesszük a zsírt, a petrezselymet és lassú lángon készre pároljuk. Tálalás előtt lisztes tejföllel habarjuk be.
Fontos!!
A karalábékat habarás előtt óvatosan vegyük ki, és habarás után rakjuk vissza a mártásba.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Hasonlóvan készítem, csak kettévágom a karalábét és úgy kaparom ki,de a lényegen nem változtat, nagyon finom tud lenni!

    VálaszTörlés
  2. Az egyik kedvenc nyári ételem pont ez! :)

    VálaszTörlés
  3. Igaz kettévágva sokkal könnyebb.Köszönöm Éva!

    VálaszTörlés
  4. Ami, ezt majd észben tartól.:)))

    VálaszTörlés