2011. július 1., péntek

Csirkemell-Nyári zöldséggel

Hozzávalók,4 adaghoz:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 kis cukkini
  • 4 csirkemellfilé (12 dkg/db)
  • őrölt bors
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 kk province-i fűszerkeverék
  • 1 kk pirospaprika
  • 2 ek reszelt sajt

A fokhagymát megtisztítjuk, és egész apróra vágjuk.Sárgarépát és a cukkinit megmossuk, majd meghámozzuk és mindkettőt vékony csíkokra vágjuk.(Esetleg durvára reszeljük.) A csirkemellfilét megmossuk,megszikkasztjuk, megborsozzuk.Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne,majd szűrőlapáttal kivesszük. A fokhagymát a megmaradt olajban megpirítjuk,majd a zöldség-csíkokat hozzáadjuk 5 percig kevergetjük de nem túl puhára pároljuk. A tejszínt, a fűszereket,a paprikát,,sót,borsot, egy csészében összekeverjük,majd a zöldséghez öntjük. (felforraljuk.)
A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.
Kiváló hozzá a francia kenyér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése