Hozzávalók,4 adaghoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 kis cukkini
- 4 csirkemellfilé (12 dkg/db)
- só
- őrölt bors
- 2 ek napraforgóolaj
- 2 dl tejszín
- 1/2 kk province-i fűszerkeverék
- 1 kk pirospaprika
- 2 ek reszelt sajt
A fokhagymát megtisztítjuk, és egész apróra vágjuk.Sárgarépát és a cukkinit megmossuk, majd meghámozzuk és mindkettőt vékony csíkokra vágjuk.(Esetleg durvára reszeljük.) A csirkemellfilét megmossuk,megszikkasztjuk, megborsozzuk.Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne,majd szűrőlapáttal kivesszük. A fokhagymát a megmaradt olajban megpirítjuk,majd a zöldség-csíkokat hozzáadjuk 5 percig kevergetjük de nem túl puhára pároljuk. A tejszínt, a fűszereket,a paprikát,,sót,borsot, egy csészében összekeverjük,majd a zöldséghez öntjük. (felforraljuk.)
A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk. Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.
Kiváló hozzá a francia kenyér.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése