A gyenge karalábét erre való vájóval vagy kis kanállal óvatosan kiürítjük de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlságosan vékony.A töltelékhez: a rizst félig megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, és a tojást ízlés szerint ízesítjük.Ezután megtöltjük a karalábékat és ha van, tűzálló tálban készítjük el. Karalábé kivájt részét elvagdossuk és mellé tesszük.Az egészre annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje.Hozzátesszük a zsírt, a petrezselymet és lassú lángon készre pároljuk. Tálalás előtt lisztes tejföllel habarjuk be.
Fontos!!
A karalábékat habarás előtt óvatosan vegyük ki, és habarás után rakjuk vissza a mártásba.
A karalábékat habarás előtt óvatosan vegyük ki, és habarás után rakjuk vissza a mártásba.
Jó étvágyat!
Hasonlóvan készítem, csak kettévágom a karalábét és úgy kaparom ki,de a lényegen nem változtat, nagyon finom tud lenni!
VálaszTörlésAz egyik kedvenc nyári ételem pont ez! :)
VálaszTörlésIgaz kettévágva sokkal könnyebb.Köszönöm Éva!
VálaszTörlésAmi, ezt majd észben tartól.:)))
VálaszTörlés