2011. július 12., kedd

Rakott Hús

Elkészítése: 30-40 dkg főtt marhahúst megdarálunk, 1 evőkanál zsírban megpirítjuk.1fej apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával,megsózzuk, és beletesszük a darált húst.
KB:10 percig együtt pirítjuk.
Közben 50 dkg burgonyát meghámozzunk, és apró kockára vágjuk sós vízben megfőzzük
( a maradék burgonyaköret is felhasználható ), és 15 dkg rizst puhára párolunk ( esetleg maradék rizsköret használjuk fel). Tűzálló tálat kizsírozzunk, rakunk bele egy réteg burgonyát, majd erre a darált húst, és a rizst, így tovább rétegezve.(egészen addig amíg a hozzávalókból tart.Minden sort tejföllel kenjünk meg!!! A tetejére burgonya kerüljön amit zsírral kenjünk meg, majd a sütőben átsütjük. Salátával,savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése