2011. július 28., csütörtök

Rumos tekercs

Hozzávalók: 3 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg burgonyaliszt, 1 kk sütőpor,
és 1 evőkanál rum.
Töltelék: 5 dkg vaj vagy esetleg margarin, 1 tojás, 2 ek rum, 5 dkg porcukor, 1 dl tejszín.
Díszítéshez: szintén kell, 1 dl tejszín, és kell még 2,5 dkg étcsokoládé.
Valamint szükségünk lesz egy nyomózsákra is.


Elkészítése:
Mielőtt bármibe is belefognánk, a sütőt 250°c-a előmelegítjük.A tojást a cukorral jó alaposan összekeverjük egészen addig amíg habos nem lesz.
A burgonyalisztet sütőporral összekeverjük,majd a cukorral felvert tojáshoz hozzáadjuk végül a rumot is belekeverjük.
Úgy egy kb:30x40cm-es négyszögletes tepsit,sütőpapírral kibélelünk majd a keveréket beletöltjük és a sütő középső rácsára toljuk.
Tűpróbáig sütjük!!
Majd ezután a süteményt cukorral meghintett sütőpapírra borítjuk.Az eredeti sütőpapírt húzzuk le róla,a cukros papír segítségével összegöngyöljük és hagyjuk kihűlni.Ezalat sem unatkozunk,a tojást,a cukrot,rumot, és a vajat vagy a margarint egy serpenyőben összedolgozzuk.
Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzőn főzzük,amíg sima nem lesz Figyeljünk arra, hogy ne csomósodjon be. Majd ezt is hagyjuk kihűlni.A habot addíg verjük, amíg kemény nem lesz, majd a rumos keverékbe forgatjuk.
A sütit széthajtva a töltelékkel megkenjük, majd újra feltekerjük.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és a nyomózsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a süti tetejére.Csokoládé reszeléket szórunk rá.Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése