2011. július 20., szerda

Mentás almazselé-zöldcitrommal

Hozzávalók:700 ml Almalé,
(Lehetőleg hozzáadott cukor nélkül, a legjobb ha magunk préseljük.)
3 ág borsmenta, 2 zöld-citrom, 400 g cukor, és egy tasak dzsemfix( lehetőség szerint inkább Dr, Oetker.)
Elkészítése:
Borsmentát megmossuk,kicsit hagyjuk lecsöpögni majd a gyümölcslevet a mentával egy edényben felforraljuk és további 2 percig főzzük ezután vegyük le a tűzről. (hagyjuk kihűlni)Addig a zöld- citromot jó alaposan mossuk meg forró vízben,majd hámozzuk, és a héját vékony csíkokra vágjuk.A mentaágakat a gyümölcsléből kivesszük, és a zöld-citromhéját hozzá keverem.Majd a dzsemfixet 2 kanál cukorral elkeverjük, és a gyümölcsléhez adjuk végül a maradék cukrot is hozzákeverjük.Állandó keverés mellett az újra forrástól legalább úgy 3-4 percig hagyjuk forrni.Végül a tetejéről a habot eltávolítjuk és a már előkészített jól zárható üvegekbe tesszük.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes pikáns íze lehet, de biztos nagyon finom!
    Nézzél már be hozzám díjat szeretnék neked adni!

    VálaszTörlés
  2. Szia Éva! Nagyon köszi, mindjárt megyek!

    VálaszTörlés