2011. július 24., vasárnap

Almatorta


Hozzávalók: 26 CM-es tortaforma, 75 dkg alma vagy bármilyen más gyümölcs is szoba jöhet, citromlé, 16 dkg puha vaj, 12 1/2 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 kk reszelt citromháj, 3 tojás, 25 dkg rétesliszt, 2 kk sütőpor, 1 vagy 2 ek tej, és még zsiradék a forma kikenéséhez.
Készítés:
Az almát meghámozzuk,negyedeljük és kimagozzuk majd vékony cikkekre vágjuk,citromlével meglocsoljuk.6 dkg vajat megolvasztunk,majd az almákat megforgatjuk benne, míg aranysárgára nem sült. kivesszük és hagyjuk hűlni.A maradék vajat egy keverőtálban,elektromos habverővel simára keverjük,a cukrot és a vaníliás cukrot,a sót,a eszelt citromháját apránként hozzáadjuk.A tojásokat egyenként beleütjük,és simára eldolgozzuk.Ezalatt a sütött 200°c-ra előmelegítettük.Majd a lisztet a sütőporral valamint a tejjel simára keverjük és a tojásos vajas cukorral összedolgozzuk. A tortaformát kikenjük, és a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Az almacikket koszorú alakban ráhelyezzük.Végül a sütőben (gáz 3-4 fokozaton)úgy 40-50 percig sütjük.
A már kész tortát hagyjuk hűlni,majd a torta formát levesszük róla, és egy erre alkalmas tálra tesszük a tortalappal együtt.Végül porcukorral megszórjuk, és 12 szeletre vágjuk.

4 megjegyzés:

  1. Szia Kati:)) Igen az!!Igaz én az almát nem annyira szeretem, inkább körte és azt egy kis gyümölcspálinkába áztatni és úgy rá a sütire. :$

    VálaszTörlés