- 4 tojássárgája
- 26 dkg cukor
- 1,5 dl (hideg) víz
- 26 dkg liszt
- 1,5 dl olaj
- 10 gm sütőpor (félcsomag)
- 4 tojásfehérje (felvert hab)
Jól kikeverjük(habosra) és az egyik felét egy zsírozott, lisztezett őzgerinc formájú tepsibe öntjük.A másik felébe 4-5 kanál kakaót keverünk és hasonló módon beöntjük az őzgerinc formájú tepsibe majd a már felmelegített sütőben lassú lángon kisütjük.
15-20 perc alatt!
Majd tűvel,villával ellenőrízük ha kihűlt a tészta a gerincek mentén kb: kisujjnyi széles szeletekre felszeleteljük.
Töltelék:
1 pudingport 3 dl tejjel jól elkeverünk állandó keverés mellett felforraljuk,tűzről levéve 3-5 evőkanál cukrot,pici rumot, hozzáadunk és állandó keverés mellett kihűtjük. Ha kihűlt hozzákeverünk egy ráma margarint simára( habosra ) és megtöltjük a szeleteket.Egy fehér tésztakrém mellé szorosan hozzáteszünk a kakaós szeletet és így tovább.
öntet:4-5-6 evőkanál kakaót pici tejjel felforralunk ,összekeverjük 5dkg vajjal és az egész rúdra ráöntjük. Ha kihűlt ferdén szeleteljük.
Így a fehér, barna szeletek szint váltják,finom és szép is.
Csinálunk húsvétkor ????
VálaszTörlésHát hogyne:)))
VálaszTörlés