2011. január 31., hétfő

Méteres kalács

Hozzávalók:
  • 4 tojássárgája
  • 26 dkg cukor
  • 1,5 dl (hideg) víz
  • 26 dkg liszt
  • 1,5 dl olaj
  • 10 gm sütőpor (félcsomag)
  • 4 tojásfehérje (felvert hab)

Jól kikeverjük(habosra) és az egyik felét egy zsírozott, lisztezett őzgerinc formájú tepsibe öntjük.A másik felébe 4-5 kanál kakaót keverünk és hasonló módon beöntjük az őzgerinc formájú tepsibe majd a már felmelegített sütőben lassú lángon kisütjük.
15-20 perc alatt!
Majd tűvel,villával ellenőrízük ha kihűlt a tészta a gerincek mentén kb: kisujjnyi széles szeletekre felszeleteljük.
Töltelék:
1 pudingport 3 dl tejjel jól elkeverünk állandó keverés mellett felforraljuk,tűzről levéve 3-5 evőkanál cukrot,pici rumot, hozzáadunk és állandó keverés mellett kihűtjük. Ha kihűlt hozzákeverünk egy ráma margarint simára( habosra ) és megtöltjük a szeleteket.Egy fehér tésztakrém mellé szorosan hozzáteszünk a kakaós szeletet és így tovább.
öntet:4-5-6 evőkanál kakaót pici tejjel felforralunk ,összekeverjük 5dkg vajjal és az egész rúdra ráöntjük. Ha kihűlt ferdén szeleteljük.
Így a fehér, barna szeletek szint váltják,finom és szép is.

2 megjegyzés: