2011. január 28., péntek

Töltött paprika

Hozzávalók:
1 1/2 kg paradicsom
12 kisebb paprika
30 dkg darált hús (sertés)
15 dkg rizs
1 tojás , só,bors, cukor,
5 dkg zsír
5 dkg liszt
Elkészítése:
A paradicsomot kevés vízzel megfőzzük és áttörjük.A paprikát megmossuk,kimagozzuk és felállítjuk, hogy a víz kicsurogjon belőlük.A tölteléket elkészítjük nyers darált hússal és félig megpárolt rizzsel, tojással és fűszerekkel,megtöltjük a paprikákat, beletesszük a paradicsomlébe és megfőzzük.Ha megfőttek,óvatosan kiszedjük,berántjuk a paradicsom mártást,izésítjük visszarakjuk a paprikát és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése