2013. december 3., kedd

mediterrán szelet

Hozzávalók:  40dkg datolya,15dkg natúr pisztácia,10dkg szezámmag,1 bögre méz,1 bögre natúr joghurt,3 tojás, 15dkg olvasztott margarin, 2 és fél bögre liszt, 1 cs sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna.
a Tetejére: 1 csomag marcipánízű- cukormáz.
Először is a sütőt  180°c-ra  előmelegítjük, majd a datolyát kimagozzuk és apróra daraboljuk, a pisztáciát megtisztítjuk durvára törjük.tojást  elkeverjük a mézzel,a margarinnal, a joghurttal, és hozzáadjuk a  sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet.Majd belekeverjük a darabokra tört datolyát, a  pisztáciát, a szezámmagot. A masszát nagyon óvatosan összekeverjük.Sütőpapírral beleljünk ki egy közepes méretű tepsit, és öntsük bele egyenletesen.Majd az előmelegített sütőben megsütjük.Úgy kb:  perc alatt.Majd, megvárjuk míg teljesen kihűl,Végül a tetejére is elkészítjük a  cukormázat, a csomagoláson előírtak szerint, és a tészta tetejére simítjuk.Felszeletelve kináljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése