2013. december 11., szerda

Pulykasült

A pulykát legtöbbször szalonnával tűzdelve sütjük pirosra.Ha  sütés közben még borral is meglocsoljuk ízesebb lesz a  húsa.Ha pedig egészben akarjuk, sütni a pulykát, kötözzük a  szárnyát és a lábát a tesztéhez. Besózva,zsíron víz hozzáadásával kb: 2 óra alatt párolódik puhára.Másrészt ha tölteni való pulykát szeretnénk sütni. Először is a nyakát és a mellcsontját szedjük ki, és az így keletkezett üreget töltjük meg!Gesztenyés töltelékkel:Ami, darált sertéshúsból,főtt, darált gesztenyéből,  nyers tojásból,  és tejben áztatott, kifacsart zsemléből áll és persze só és bors is kell bele.
Vagy itt van egy másik töltelék, Sonkás-burgonya, ami pedig: darált sonkából, karikára vágott főtt, burgonyából,zsír, és nyers tojásból, áll de kell még hozzá tejföl, só és bors is. A megtöltött pulykán a nyílást  bevarrjuk, vagy csak tűzzük össze hústűvel, majd  megsütjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése