A pulykát legtöbbször szalonnával tűzdelve sütjük pirosra.Ha sütés közben még borral is meglocsoljuk ízesebb lesz a húsa.Ha pedig egészben akarjuk, sütni a pulykát, kötözzük a szárnyát és a lábát a tesztéhez. Besózva,zsíron víz hozzáadásával kb: 2 óra alatt párolódik puhára.Másrészt ha tölteni való pulykát szeretnénk sütni. Először is a nyakát és a mellcsontját szedjük ki, és az így keletkezett üreget töltjük meg!Gesztenyés töltelékkel:Ami, darált sertéshúsból,főtt, darált gesztenyéből, nyers tojásból, és tejben áztatott, kifacsart zsemléből áll és persze só és bors is kell bele.
Vagy itt van egy másik töltelék, Sonkás-burgonya, ami pedig: darált sonkából, karikára vágott főtt, burgonyából,zsír, és nyers tojásból, áll de kell még hozzá tejföl, só és bors is. A megtöltött pulykán a nyílást bevarrjuk, vagy csak tűzzük össze hústűvel, majd megsütjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése