Töltelékhez: 3-4 alma, 2 evőkanál barna-cukor, és 1 kiskanál őrölt fahéj.
4-6 adaghoz!!!
A sütött melegítsük elő úgy 220°c majd a lisztből, a zabpehelyből, cukorból és a vajból omlós tésztát gyúrunk. Almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kivágjuk.Cikkekre vágjuk!!Egy tűzálló tálat kivajazunk, és az alma szeletekkel kibéleljük.A barna-cukrot és a fahéjat összekeverjük, majd rászórjuk, végül a tésztát egyenletesen rámorzsolom.=)
A sütő középső rácsára tolva, 20-25 percig sütjük amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk!
Tipp! Az almát helyettesítjük, szederrel, eperrel, ribizlivel,vagy áfonyával is.Amit lisztben forgassunk meg,hogy a levét felitassuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése