2013. december 7., szombat

Almás morzsatészta

Hozzávalók: Tésztához, 8dkg finom liszt, 4dkg zabpehely, 3 evőkanál  porcukor, 10dkg vaj.
Töltelékhez: 3-4 alma, 2 evőkanál barna-cukor, és 1 kiskanál őrölt fahéj.
 4-6 adaghoz!!!
A sütött melegítsük elő úgy 220°c majd a lisztből, a zabpehelyből, cukorból és a vajból omlós tésztát gyúrunk. Almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kivágjuk.Cikkekre vágjuk!!Egy tűzálló tálat kivajazunk, és az alma szeletekkel kibéleljük.A barna-cukrot és a fahéjat összekeverjük, majd rászórjuk, végül a tésztát egyenletesen rámorzsolom.=)
A sütő középső rácsára tolva, 20-25 percig sütjük amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk!

Tipp! Az almát helyettesítjük, szederrel, eperrel, ribizlivel,vagy áfonyával is.Amit lisztben forgassunk meg,hogy a levét felitassuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése