2013. november 29., péntek

Sajtos-sonkos párnácskák

Hozzávalók: 1 kávéskanál cukor, 3 dkg élesztő, másfél bögre tej,  1 csapott evőkanál só,1 bögre liszt, 1 bögre rétesliszt, és 1dl olaj.
Hozzávalók a Töltelékhez:
 20dkg  főtt füstölt sonka,  15dkg sajt,
A tetejére:
 szezámmag és 1 tojás.
Lássunk is hozzá!
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot  és jól elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt is. Félre tesszük,és hagyjuk felfutni. Ezután a kétfajta lisztet egy tálba beleöntjük, és hozzáadjuk a sót,a felfuttatott élesztőt, és az olajat.Jól összedolgozzuk!Letakarva, meleg helyen kp: úgy 50-60 perc alatt duplájára kelesszük. Ezalatt az idő alatt sem vagyunk tétlenek,elkészítjük a tölteléket,a sajtot lereszeljük,sonkát egész apróra vágjuk. Majd a már megkelt tésztát, kinyújtjuk és télalapokra vágjuk,majd a téglalap felére 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk ebből is abból is.Ráhajtjuk a másik felét és összenyomkodjuk a széleket.Végül sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk,és felvert tojással megkenjük,majd előmelegített sütőben, 190°c-n30 perc alatt készre sütjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése