2013. október 21., hétfő

Rakott burgonya

Hozzávalók: 1,1/4kg  burgonya,4 tojás sült vagy darált húsmaradék, esetleg 20dkg darált füstölt hús,5dkg zsír,és2dl tejföl.
Olyan tepsiben vagy tűzálló edényben készítsük el, amiben előzőleg már sütöttünk húst. A burgonyát és a tojásokat, héjában megfőzzük,meghámozzuk és karikákra vágjuk. Soronként lerakjuk a burgonyát és a karikára vágott  kemény tojást vagyis darált húsfélét,és a rétegekre tejfölt öntünk.Kevés zsírt tegyünk rá, a tetejére pedig a maradék burgonyát.
Sütőben megsütjük!!
Hidegben, egy nappal előbb is elkészítettjük és másnap fél órára a sütőbe tesszük, savanyúságot adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése