2013. október 17., csütörtök

Fahéjas szelet

Hozzávalók:  21dkg liszt, 14dkg margarin, 4 tojás,  27dkg cukor,  és 15dkg dió vagy mandula esetleg mindkettő, 10dkg barackíz,
( ez úgy kb. 32 szelet)
Lisztet és a margarint,7dkg cukorral, valamint 1egész tojással összegyúrjuk.1/3-át félretesszük,rudacskáknak!A többit egy kis tepsi aljába tesszük,jol kibéleljük azt,lekvárral megkenjük és arra a  következő keveréket tesszük:3 egész tojást habosra keverünk,20dkg porcukorral.Majd hozzáadjuk a darált diót és a fahéjat is.
( a fahéjjal, nem kell óvatoskodni )
Végül könnyed mozdulattal, a masszát rákenjük a tetejére és utána a  félretett rudacskákkal rácsozzuk meg a tetejét és  mehet a sütőbe!
Langyosan vágjuk fel!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése