Ezt a receptet már egy pár éve
kerestem a neten, nem is tudom màr miért. Míg végül ráleltem
Házisárkány-nál !! Azóta is imádom. De egy éve mikor Szilárdnak mondtam
NA akkor elkészitem, :) mert azt mondta ő nem evett még ilyet. Igy
mivel fejből nem tudtam elmentem a fent emlitett oldalra és
elkészitettük mindössze 20 perc alatt. Többször főztem már meg, és igaz már -már fejből, de azért jó ha nekem is meg van..
Hozzávalók: 2 húsleveskocka,7-8 gerezd fokhagyma, só, bors,petrezselyem zöldje,2 liter víz,kis pohár tejföl, valamint piritós és sajt A rántáshoz! 2 evőkanál olaj és 2 evőkanál liszt.
Egy közepes lábasba felhevítem az olajat, majd óvatosan hozzáadagolom a lisztet, és egy világos barna rántást készitek. Ezután lehúzom a tűzröl és hozzáadom a fél liter vízet. /Jól elkeverem, csomómentesre./
Bele tesszük a húsleveskockákat egy kis sót és borsot is egyet keverünk rajta és közepes lángon tovább főzzük. Ezallatt megtisztitjuk a fokhagymákat és felapritjuk a felét a másik felét pedig fokhagyma nyomóval bele nyomjuk a levesbe.:) Majd teszek bele egy csipet petrezselyem zöldet is hozzáadom a többi vízet és fokhagymát.miután összefort 5-6 perc. utána egy merőkanál segitségével egy keveset ráöntök a tejfölre, jól el keverem / csomómentesre/ és vissza öntöm lassan a levesbe folyamatos keverés mellett 10 percig még forraljuk. Ezallatt pirítok kenyeret és reszelek sajtott. Tálaláskor: A piritóst a tányér aljára halmozom és rá szórok sok sajtot, majd szedek rá levest. Jó étvágyat hozzá! ;)
Hozzávalók: 2 húsleveskocka,7-8 gerezd fokhagyma, só, bors,petrezselyem zöldje,2 liter víz,kis pohár tejföl, valamint piritós és sajt A rántáshoz! 2 evőkanál olaj és 2 evőkanál liszt.
Egy közepes lábasba felhevítem az olajat, majd óvatosan hozzáadagolom a lisztet, és egy világos barna rántást készitek. Ezután lehúzom a tűzröl és hozzáadom a fél liter vízet. /Jól elkeverem, csomómentesre./
Bele tesszük a húsleveskockákat egy kis sót és borsot is egyet keverünk rajta és közepes lángon tovább főzzük. Ezallatt megtisztitjuk a fokhagymákat és felapritjuk a felét a másik felét pedig fokhagyma nyomóval bele nyomjuk a levesbe.:) Majd teszek bele egy csipet petrezselyem zöldet is hozzáadom a többi vízet és fokhagymát.miután összefort 5-6 perc. utána egy merőkanál segitségével egy keveset ráöntök a tejfölre, jól el keverem / csomómentesre/ és vissza öntöm lassan a levesbe folyamatos keverés mellett 10 percig még forraljuk. Ezallatt pirítok kenyeret és reszelek sajtott. Tálaláskor: A piritóst a tányér aljára halmozom és rá szórok sok sajtot, majd szedek rá levest. Jó étvágyat hozzá! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése