Moha konyha nyerte el a tetszésünk. Átnéztük a hozzávalókat, és az is van, meg az is =) Így hozzáláttunk elkészítetünk minden hozzávaló legyen kéznél, ez a mi szabályunk.
Kimértem a 250g lisztet és az ugyanannyi réteslisztet, beleöntöttem egy nagy tálba. Hozzáadtam a 1teáskanál sót és a 1 kávéskanál cukrot, valamint 3evőkanál olajat.
Félretesszük!
2dl tejben elkevertem 1 kávéskanálnyi cukrott meglangyositottam és bele tettem az 50g élesztőt. Megvártuk amíg felfut, és hozzáadtuk a liszthez amibe már az elöbb mindent bele raktunk. Nekiálltam összegyúrni!/ dagasztani/ hogy a tészta rugalmas legyen, adjunk hozzá dagasztás közben annyi langyos vizet hogy ne túl kemény legyen a tésztája.Letakarva kelni hadjuk úgy 25 percig, ezután 11 gombocot gyúrunk belöle.Amíg feltesszük az 1 liter vizet pici sóval és a szódabíkarbonával fórni, addig a gömböcök pihennek. Ezt követően, a gömböcökből kiflit formázunk és beteszük őket kettesével a vízbe fél percre, majd a kivajazott tepsire helyezzük. Szilárd egy éles késsel ferdén bevagdosta.=) Végül a már 200°c-ra előmelegített sütöbe teszem, őket 15- 20 percre.
Jó étvágyat hozzá, nekünk nagyon ízlik azt hiszem többször is lesz vendég az asztalnál.
Nagyon finom!
Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése