2015. augusztus 11., kedd

Bajor kifli.

Tegnap  a meleg miatt nagyon nem akarozott  kimenni így úgy döntöttünk Szilárddal, hogy  sütünk valamit és pizza helyet inkább valami pék árú mellett  tettük le a voksunk. =) A könyvjelzőbe elmentett  receptek közt böngészgetve,
 Moha konyha nyerte el a tetszésünk. Átnéztük a hozzávalókat, és az is van, meg az is =) Így hozzáláttunk  elkészítetünk minden hozzávaló  legyen kéznél, ez a mi szabályunk.
Kimértem a  250g lisztet és az ugyanannyi  réteslisztet,  beleöntöttem egy nagy tálba. Hozzáadtam a 1teáskanál sót és a 1 kávéskanál  cukrot, valamint 3evőkanál olajat.


 Félretesszük!

2dl  tejben elkevertem 1 kávéskanálnyi cukrott  meglangyositottam és bele tettem az 50g élesztőt. Megvártuk amíg felfut, és hozzáadtuk a liszthez  amibe már az elöbb mindent bele raktunk. Nekiálltam összegyúrni!/ dagasztani/  hogy  a tészta rugalmas legyen, adjunk hozzá dagasztás közben annyi langyos vizet hogy ne  túl kemény legyen a tésztája.Letakarva kelni hadjuk úgy 25 percig, ezután 11 gombocot gyúrunk belöle.Amíg feltesszük az 1 liter vizet pici sóval és a szódabíkarbonával fórni, addig a gömböcök pihennek. Ezt követően, a  gömböcökből kiflit formázunk és  beteszük őket kettesével a vízbe fél percre, majd a  kivajazott tepsire  helyezzük. Szilárd egy éles késsel  ferdén bevagdosta.=) Végül  a már 200°c-ra előmelegített sütöbe teszem, őket  15- 20 percre.
 Jó étvágyat hozzá,  nekünk nagyon ízlik azt hiszem többször is lesz vendég az asztalnál.
Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése