2015. november 23., hétfő

Csirkemájas, zöldséges-ragu! / Gizitől. /

Egy hirtelen ötletet volt,hogy mit is főzzek ami hamar meg is van és hát csak a recept nem volt a fejembe csak is a neve: ....,...!így ellátogattam Gizi-barátnőm oldalára és megkerestem. KIÍRTAM,hogy mi is kell hozzá:1db. vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma, 450g mexikói-zöldségkeverék, só és fehérbors, csirke máj úgy 4-5 szelet,majoránna,ételízesítő,2-3dl tejszín,szerecsendió,vaj, és sok sajt. tészta ízlés szerínt.
  Felmértük ebből mi van itthon. :)
Majd átmentünk a boltba,  megvettük ami még kell és  hazaérve neki is álltunk.ELÖSZŐR:a mexikói-zöldségkeveréket kivettük a fagyasztóból, mert az mindig van itthon majd a hagymát és a fokhagymát megtisztítottuk, és  apróra felvágtuk. Szilárd a májat megtisztította a hártyától és jól megmostuk és  fel vágta apróra.Tésztának a vízet közben feltettem had forrjon!/ forrás után a tésztát 10 percig főzzük./
A zöldségkeveréket egy jénaiba öntöttem megsóztam és a mikróba  puhára pároltam.
Közben...
 A hagymát vajon megpirítottam majd amikor már kezd üveges lenni hozzáadtam a fokhagymát  pár percig így pároljuk majd óvatosan a májat is hozzáadom.Ízesítettem!!! kis majoránnával,ételízesítővel, valamint  reszeltem rá ízlés szerint szerecsendiót és  a tejszint is hozzáadom.Kicsit hagytam had forrja ki magát, majd a megpárolódott zöldségkeveréket is hozzáadtam./ pár percig  főzni./ közben a tésztánk is elkészült így szűrjük és   kis zsíradékkal összekeverjük. Tálaláskor: a tésztára ragut halmozunk és  reszelt sajttal megszórjuk. =) jó étvágyat hozzá!!
 ÉN már  ettem egyszer rég,  de Szilárd most elöszőr és hát a kérek még elárult mindent! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése