2012. október 27., szombat

Meggykrémes sütemény

1/2 kg lisztet,3 evőkanál tejfölt,3 tojássárgáját, 1 kávéskanál cukrot, csipetnyi sót, 1tojás nagyságú vajat,és 20g elmorzsolt élesztőt összedolgozunk épp csak annyi tejjel,hogy rétestészta állagú legyen. Jól kidolgozzuk és  letakarva félre tesszük.
keleszteni.!!
A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk ki,kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük majd egy egy nagy csésze kimagozott meggyel meghintjük.Ezután 1/2 1 tejfölt,3 tojássárgáját, ugyanannyi kávéskanál törött fahéjat,1 evőkanál cukrot, végül 1 evőkanál liszt is belekerül,  valamint 3 tojásfehérjéből készül  kemény hab is. Eldolgozzuk és  a meggyel megszórt tésztán szét terítve, világossárgára sütjük.Miután kész vanillincukorral megszórjuk  és 2 ujjnyi  széles kockára vágjuk ezután tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése